
תאטרון הבימה – התאטרון הלאומי
תאטרון הבימה, שנוסד במוסקבה בשנת 1917 כתאטרון הראשון בשפה העברית, עבר לפלשתינה המנדטורית בשנת 1931 וזכה בתואר התאטרון הלאומי של ישראל בשנת 1958.
Home » להכיר את העיר » תרבות בעיר
תאטרון הבימה, שנוסד במוסקבה בשנת 1917 כתאטרון הראשון בשפה העברית, עבר לפלשתינה המנדטורית בשנת 1931 וזכה בתואר התאטרון הלאומי של ישראל בשנת 1958.
אתר תרבות זה, שנוסד בשנת 1989, משמש כמוקד המשיכה המרכזי בשכונת נווה צדק.
מרכז סוזן דלל מציע אסופת הפקות מודרניות וניסיוניות, ומהווה בית לאחדות מן הטובות שבלהקות הריקוד בישראל, כולל להקת המחול בת-שבע,
ותיאטרון המחול ענבל.
את תיאטרון קליפה ניתן להגדיר בדרכים שונות. כמו שמו, הוא מהווה קליפה העוטפת מגוון של זהויות, יוצרים וחוויות תיאטרליות.
כל אחד ממופעי הקבוצה הוא עולם ומלאו, אף מופע אינו דומה לשני.
מתוך מודעות לשדה הפרפורמנס העולמי, קליפה ממשיכה מסורות קנוניות תוך דחיקת הגבולות של האסתטיקה והשפה המוכרת. בו בזמן, תוך תגובה תמידית ובלתי מתפשרת למצב הפוליטי והחברתי בישראל.
תיאטרון גשר אשר נמנה עם בתי התיאטרון החשובים והפוריים בישראל, שוכן במתחם התרבות ‘נגה’ שביפו.
תאטרון הסימטה הוא תיאטרון שוליים (“פרינג'”) השוכן ביפו העתיקה, ונחשב לוותיק מסוגו בישראל. יוצרים רבים החלו את דרכם בתאטרון אשר שם לו למטרה לשמש גם כמרכז וכבית לאמנים שאינם נהנים מתקצוב ממסדי.
תיאטרון בית ליסין נוסד בשנת 1980 כמועדון התיאטרון של הסתדרות העובדים בישראל ופעל באולם הקטן שברחוב ויצמן, בסמוך לרחוב ליסין, בשנת 2003 עבר תיאטרון בית ליסין למשכנו ברחוב דיזנגוף, והפך לתיאטרון השני בגודלו בארץ, המציג מדי ערב בשלושה אולמות בתל אביב ובאולמות נוספים בכל הארץ.
את הסינמטק יזם והקים אליהו שפייזר, בעת שכיהן כסגן ראש עיריית תל אביב וראש אגף התרבות.
האופרה הישראלית, שנוסדה ב-1985, היא כיום מעמודי התווך של התרבות הישראלית – בית אופרה בינלאומי תוסס, השם דגש על הפן הדרמטי והתיאטרלי של אמנות האופרה ומציג בפני קהל המנויים את אמני האופרה המובילים בעולם לצדם של אמני אופרה ישראלים רבים.
תיאטרון הקאמרי, התיאטרון העירוני של תל-אביב שנוסד ב- 1944, הוא אחד משני התיאטרונים המובילים בישראל.
הקאמרי מעלה כל שנה בין 13 ל-14 מחזות חדשים בפני כ- 100,000 צופים בתל אביב וברחבי ישראל, כ-2300 הצגות מדי שנה.
מרכז ענב נמצא בלב תל אביב, על גג גן העיר, ומתקיימים בו אירועי תרבות ואמנות מגוונים. מרכז ענב משמש גם כבית מועצת עיריית תל-אביב-יפו, ומארח אירועים רשמיים של משרדי ממשלה ושגרירויות, כמו גם ימי עיון וכנסים.
יאיוֹי קוּסאמה (נ’ 1929, מצוּמוֹטוֹ, יפן) היא מהחשובות באמנים בני זמננו. תערוכה רטרוספקטיבית זו — תערוכתה הגדולה הראשונה בישראל — מאגדת עבודות שנוצרו במשך כשמונים שנה. התערוכה סוקרת בהרחבה את פועלה האמנותי עד כה ומתחקה אחר עבודתה ביפן, בארצות הברית ובאירופה, החל בציוריה ובפסליה המוקדמים וכלה במיצבים האופפים את הצופה מכל עבר
מוז”א – מוזאון ארץ־ישראל, תל אביב, מציג לראשונה את הפוטומנטה – תערוכת צילום רחבת היקף, שתערך מעתה אחת לחמש שנים, ואשר מציגה מבטים שונים של צלמים ותצלומים מארצות הים התיכון. התערוכה, הכוללת עשרות משתתפים ממדינות רבות, משמשת כגשר על פני ימים ועמים, גבולות ומחלוקות פוליטיות, ויוצרת אופק שבו הצילום משמש כמפגש מנטלי, אמנותי ונרטיבי להכרת “האחר” אך הקרוב. התערוכה המוצגת ברחבי המוזיאון – בגלריות, בביתנים השונים ובגן הארכאולוגי – נפרסת כמפת ים או כרשת דייגים. אתריה השונים של התערוכה משמשים למבקרים בה כערי נמל וסדרות התצלומים המוצגות בתערוכה משתלבות עם האוצרות הארכיאולוגים וההיסטוריים של המוזאון.
היכל התרבות תל אביב על שם צ’רלס ברונפמן, נחנך בשנת 1957.
ההיכל תוכנן על ידי שלושה מהאבות המייסדים של האדריכלות הישראלית והפך עד מהרה לאחד מהמבנים המזוהים ביותר עם תל אביב ולסמל של תרבות בתל אביב ובארץ כולה.
כאולם הקונצרטים המרכזי של תל אביב-יפו, היכל התרבות הוקם לשמש כמשכנה של התזמורת הפילהרמונית הישראלית והפך לאולם המועדף בקרב התזמורות המובילות והשמות הגדולים של עולם המוזיקה הקלאסית.
כבית לאמנויות הבמה, היכל התרבות תל אביב הוא מוקד תרבותי שוקק חיים, המארח הופעות מוזיקה, מחזות זמר, בלט, הצגות תיאטרון ומופעי בידור של מיטב היוצרים, השחקנים, הרקדנים והמוזיקאים הבינלאומיים והישראליים המובילים
תאטרון דימונה מזמין את תושבי ותושבות תל אביב-יפו להצגת עטורת השבחים – ״הבשורה״.
מם ואלף, בימאית עבר מצליחה ועוזר הבימאי שלה, נמלטים מ״הבשורה״ – שלטון עולמי חדש שקם בעקבות מגפה מתמשכת.
השניים מגיעים במנוסתם לצומת ומגלים שזהו המקום בו מעוצבת התרבות העכשווית לפי עקרונות הבשורה. מם ואלף מקבלים על עצמם את תפקיד המבקרים, כשעגלות מופעים עוצרות להציג בפניהם.
לרשות המבקרים ידית אותה הם נדרשים להסיט בתום כל מופע: ימינה או שמאלה, דרך אחת מוליכה אל היישוב הבא והאחרת – לתהום בשכחה.
לאורך החודשים מאי ויוני, מחיר מיוחד לכרטיס משולב הכולל הסעה (הלוך ושוב לדימונה), הצגה, וארוחת ערב דימונאית אותנטית!
מחיר הכרטיס: 145 ₪
לפרטים נוספים והרשמה: 052-6642141 – אבישי
בחלק מהתמונות באתר נעשה שימוש על פי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים תשס”ח – 2007, וזאת לאחר מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בחומרים. בעלי הזכויות בחומרים אלה מתבקשים לפנות למנהלת עיר עולם ותיירות, במייל tourism@tel-aviv.gov.il.
רוצים לדעת על סיורים ואירועים חדשים שקורים בעיר? הירשמו לניוזלטר והישארו מעודכנים
דרונט דיגיטל בנית אתרים